fbpx

”The Council of European Grandmothers” kommer till Sverige juni 2020. Varmt välkommen till möte för volontärer, samverkanpartners, organisationer och sponsorer. Detta är vår andra träff. Välkommen: Onsdag 4 mars. Vi har delat upp mötet i två pass:
16.00-17.30 för dig som möter oss för första gången
17.30-18.00 gemensam fika
18.00-19.30 planerings- och arbetsmöte för alla.

Vi söker dig som: vill ge av din tid som volontär inför och under midsommarhelgen 18-22 juni 2020.
Vi söker dig som: är med i en organisation som vill medverka på det öppna rådet 20-21 juni 2020.
Vi söker dig som: representerar ett företag som ser detta som en viktig del i vad som behövs göras.
Vi söker dig som: vill vara med och sprida The Council of European Grandmothers Sverigebesök.

Adress:
Ytterjärnas Konferensanläggning.
Lokal: Opalens Konferensrum. Obs! ligger i hotellbyggnaden BAKOM Ytterjärnas Kulturhus. Hitta hit.

Om du får förhinder vänligen avboka din plats så snart som möjligt, maila: volontar (at) eddatribe.se 

Världen brinner. I Sverige, Europa och runt om på jorden ser vi att relationen mellan människor, kulturer och grupper försvagas mer och mer. Relationen till naturen är på flera håll avbruten. Ekosystemet håller på att kollapsa och försvagningen av vår livsmiljö sker nu i ökande takt.
2019 blev året när våra ungdomar världen över sa: STOP! Manifestationer och bojkotter där land efter land följde efter Sverige och Fridays For Future med krav på vuxenvärlden att ta ansvar. Världen befinner sig i ett kritiskt läge. Vi är många som engagerar oss i olika frågor: Agenda 2030, hållbarhet, sociala frågor, miljö/ klimat, barn, unga, män, kvinnor, integration, metoo, hälsa, hållbart näringsliv. Nu behöver vi samla ihop detta breda engagemang. Sverige har en viktig roll i den förändring som vi behöver få till i världen. Järna och Södertälje har en lång tradition att leda okonventionellt och hitta medvetna långsiktiga lösningar. Bland annat därav är nästa rådsmöte placerat här. Hur kan vi tillsammans sätta ljus, förstoringsglas och fokus på det som är viktigast att göra just nu? Det är dags att axla det uppdraget och skapa ytor för dialog och lösningar?

The Council of European Grandmothers är ett nätverk av 24 ”elder” kvinnor från 14 länder i Europa som samskapar aktiviteter i lokala grupper och cirklar i sina länder samt i ett gemensamt Europeiskt Council. De möts var 9:e månad för att inspirera, inspireras – bibehålla och förstärka kraften och fokuset på sin mission: En välmående jord som vi med stolthet kan lämna vidare till kommande generationer. The Council of European Grandmothers verkar för en god, resilient utveckling på jorden nu och för kommande generationer: De möts för att bygga broar mellan generationer, kulturer och länder. De vill stödja och förstärka kunskapen om, och kontakten med, den naturliga visdomen som finns i var människa. Den visdom som alltid vet hur man tar hand om allt levande – på ett hållbart moderligt sätt. Det är en visdom som vi alla har, och vi behöver hjälpa varandra att kontinuerligt uppdatera den lyhördheten. The Council of European Grandmothers församlar en tydlig moderlig kraft, bygger broar mellan generationer, kulturer och länder. Rådet bildades som ett initiativ efter The 13 Indigenous Grandmothers besök i Europa, Schweiz och Sverige 2013. Detta rådsmöte i Järna, utanför Stockholm, är det 7:e mötet.

FRÅGOR:

kring att vara volontär skicka gärna ett mail till: volontar (at) eddatribe.se
om eventet i juni skicka gärna ett mail till: hello (at) eddatribe.se
MER INFO: Se vår Edda Tribe, Facebook (klicka här)

ANMÄLAN

Event Details