fbpx

The Council of European Grandmothers kommer till Sverige! De håller ett internt rådsmöte över midsommar och bjuder därefter in till: The Female Principle Leadership Conference, 20-21 juni.

The Council of European Grandmothers är ett nätverk av 24 ”elder” kvinnor från 14 länder i Europa som samskapar aktiviteter i lokala grupper och cirklar i sina länder samt i ett gemensamt Europeiskt Council. De möts var 9:e månad för att inspirera, inspireras – bibehålla och förstärka kraften, och fokuset på sin mission: En välmående jord som vi med stolthet kan lämna vidare till kommande generationer. The Council of European Grandmothers verkar för en god, resilient utveckling på jorden nu och för kommande generationer: De möts för att bygga broar mellan generationer, kulturer och länder. Rådet bildades som ett initiativ efter The 13 Indigenous Grandmothers besök i Europa, Schweiz och Sverige 2013. Detta rådsmöte i Järna, utanför Stockholm, är det 7:e mötet. Temat för mötet är: LIFE.

2019 blev året när våra ungdomar världen över sa: STOP! Manifestationer och bojkotter där land efter land följde efter Sverige och Fridays For Future med krav på vuxenvärlden att ta ansvar. Världen brinner. I Sverige, i Europa och runt om på jorden ser vi att relationen mellan människor, kulturer och grupper försvagas mer och mer. Relationen till naturen är på flera håll avbruten. Ekosystemet håller på att kollapsa och försvagningen av vår livsmiljö sker nu i ökande takt.

Sverige har en viktig roll i den förändring som vi behöver få till i världen. Järna och Södertälje har en lång tradition att leda okonventionellt och hitta medvetna långsiktiga lösningar. Bland annat därför är rådsmötet förlagt här i midsommar. Hur kan vi tillsammans sätta ljus, förstoringsglas och fokus på det som är viktigast att göra just nu? Det är dags för vuxenvärlden att axla det uppdraget och skapa ytor för dialog och lösningar.

Varmt välkommen till The Council of European Grandmothers öppna rådsmöte:
The Female Principle Leadership Conference, Ytterjärnas Konferensanläggning 20 – 21 juni.

Grandmother Madeleine Söderström
med  Edda Tribe Sweden

Pernilla Fogelkvist, Coordinator
Annette Ericsdotter, PR/Communication
Petronella Sjöö, Creative Director

Vill du vara volontär? Läs mer och anmäl dig. Klicka här!

BILJETTSLÄPP: 15 mars 2020
FRÅGOR
om eventet? Skicka gärna ett mail till: hello (at) eddatribe.se
MER INFO: Edda Tribe, Facebook… Klicka här!
#EGM2020 #EddaTribe #EuropeanGrandmothers #Midsommar2020

Event Details